click to enable zoom
Loading Maps logo

Mi za Adu Bojanu

by Ada Bojana For Me
04/08/2016
Category:   Blog postovi

Na adresu našeg sajta stigao je juče anonimni Apel koji nam je skrenuo pažnju na problem koji postaje sve očigledniji na Bojani i koji ne smemo da ignorišemo.

Ada Bojana je u opasnosti! Onaj mir, onaj spokoj koji pružaju obale Bojane za nas večno zaljubljene u prirodu i tišinu, prete da nestanu. Sve češće na Adu dolaze gosti koji su u potrazi za ludim noćnim provodom i glasnom muzikom do jutra, pa i sami organizuju vrlo bučne celodnevne i celovečernje žurke, ne primećujući da Bojana nije kao ostatak komercijalnog primorja već da je zaštićeni park prirode i malo i dragoceno utočište zaljubljenika u priodne lepote i aktivnosti i sportove na otvorenom.
Bučni i bahati, nesvesni da urušavaju jedinstveno mesto u Crnoj Gori, ti gosti kao da nas pozivaju da ih edukujemo o tome šta ovo mesto jeste, a šta nije.
Ada Bojana je mirni, spokojni raj i jedinstvena je baš po tome u čitavom regionu. Bojana je najlepši beg od vreve, galame, gužve i stresa. Ako ne želimo da kao takva nestane moramo je zajedno zaštititi!

Molim sve vlasnike kućica na Bojani da objasne svojim gostima šta je Bojana – da su ljudi ovdje dolazili godinama da ODMORE i da uživaju u miru i tišini u najljepšoj prirodi. Apelujem da im kažete da je ZABRANJENA živa muzika, žurke, divljanja po kućicama…pogotovo posle 01h!!!!
Takodje apelujem na lokalnu samoupravu da obezbijedi nadzorni organ koji će obilalaziti kućice i obavještavati ljude da je posle 01h muzika po kućicama zabranjena, jer ako je tako slučaj u gradu, ZAŠTO onda nije i na Bojani koja je BILA oaza mira i tišine???
Na Bojani se više ne spava i ne odmara, postala je jedna velila diskoteka jer se na svakoj drugoj kućici pušta što glasnija muzika da bi se nadjačao komšija koji pušta drugu vrstu muzike, a ostali su prinuđeni da gledaju i slušaju taj šou!
Isfrustrirana činjenicom da se sve više gostiju, koji dolaze ovdje godinama, žale zbog ovog u šta se Bojana pretvara i zbog njihove “želje” da napuste ovo mjesto, morala sam da reagujem.
Na Bojani sam 15god, a rodom sam Ulcinjanka, moji su na Bojani 35god, i došlo nam je da bježimo odavdje, a njeni smo najveći ljubitelji i poklonici njenih čari ?
Vratimo Bojani mir, spokoj i raj što nam je ona do sada nesebično pružala!

Nadam se da će ove moje riječi imati imalo pozitivnog efekta….
Unapred zahvalna

Pozivamo vas da učestvujete sa nama u diskusiji o tome kako treba da izgleda Bojana kao turistička destinacija. U navedenom apelu je najveći akcenat na glasnoj muzici, ipak, pišite nam da li postoje i drugi problemi? 

Koja pravila po vama treba da važe za ugostitelje, a koja za goste? 

Molimo za vaše komentare i sugestije ovde u nastavku ovog blog posta. Svi komentari prvo dolaze redakciji na odobrenje, a komentari koji sadrže govor mržnje i uvrede se ne objavljuju.

 


Leave a Reply

EnglishSerbian